Stockholms tillskärarakademi erbjuder kurs i korsettsömnad

17 September
2014


Stockholms tillskärarakademi grundades för 101 år sedan och är idag en av de ledande skolorna inom mönsterkonstruktion, skrädderi och design. Hos dem hittar du både utbildningar på heltid och enskilda kurser inom ett visst område, bland annat korsettsömnad. För sömnadsintresserade i gymnasieåldern finns även möjligheten att söka till Stockholms tillskärarakademis gymnasium.

Korsettsömnadskursen går under tre helger, lördag och söndag, vid tre separata kurstillfällen under våren. För att delta i kursen krävs att du har goda kunskaper inom mönsterkonstruktion och sömnad sedan innan samt medtar tyg och tråd till korsetten. Övriga materialkostnader faktureras tillsammans med kursavgiften. Under kursen lär du dig att sy en korsett med personliga mått. Momenten måttagning, mönsterförändring och sömnad av toile och egen korsett bearbetas.

Just nu är inte ansökan till korsettsömnadskursen öppen, men medan du väntar på din tur att lära dig korsetthantverkets ädla konst kan du låta dig inspireras av bloggaren Pastischs verk och lära av hennes tips. Pastisch har sysslat med korsettsömnad i 12-13 år och på senare tid bland annat deltagit i Husqvarnas traditionella Sömnads- och inspirationshelg i Jönköping där hon höll en helgkurs i korsettsömnad. I bloggen hittas konkreta tips inom allt från mönstrade tyger till mönster för själva sömnaden.

Fotot föreställer en fabriksproducerad korsett med mönster från Swefox.se