Snygga köksluckor snabbaste vägen till ett trendigt kök

10 December
2014


De nya trenderna för köket har tagit ett stort kliv bort från den strama och opersonliga stil som präglat svensk design de senaste åren. I en artikel om DIY och industrist i köket nämns Sörmlandskök som ett bra val för den som vill designa sitt kök själv. Det är bland annat företagets breda utbud och särskilda kompetens inom tillverkning och installering av måttanpassade köksluckor som tas upp i artikeln om de nya kökstrenderna.

Kreativa DIY-lösningar

Den så kallade DIY-stilen har aldrig varit mer inne än den är nu. Fler och fler lockas nu av pysslandet och fixandet som trenden medför. För att kunna haka på DIY-trenden och göra ditt kök både funktionellt och ombonat behöver du dock inte vara särskilt händig. Knepet ät att börja enkelt och testa sig fram. Till exempel kan du börja med att byta ut knoppar och handtag på skåpdörrar och lådor. Det är både billigt och blir snyggt. Låt gärna handtagen sticka ut, det gör ditt kök mer personligt. Tycker du om att måla kan du lätt ge köket nytt utseende genom nya färger. Vill du genomföra en större förändring kan du byta ut köksluckorna. Hur det går det till att byta köksluckor beskrivs här och vill du tänka utanför boxen hittar du fler kreativa DIY-lösningar här.

Industriköket som inspiration i vanliga hemmakök

En motpol till DIY-stilen är den industriella look som man vanligtvis bara ser i restaurangmiljö. Den som tilltalas av raka linjer och stilren design kan med några enkla medel designa sitt drömkök i den här stilen. Nya köksluckor gör mycket för helhetsintrycket och du kan få dem i nästan vilket utförande du vill. Högblanka luckor passar bra ihop med vitvaror och nyare köksutrustning. Om du vill ha en slitstark och fräsch look kan du också välja luckor med en ytbeläggning av melamin. Hitta mer köksinspiration här