Opera, korsetter och kvinnlig frigörelse på Huseby bruk

22 Juli
2015


I sommar blir temat kvinnlig frigörelse på Huseby bruk i Småland. Sommarens tema ska informera bland annat en fantasifull utställning på slottet, men också garderob och miljöer för Smålandsoperans uppsättning av Don Giovanni. Det blir ett tema fyllt av färg, design och känsla som håller på hela vägen igenom augusti.

Läs mer: Stockholms tillskärarakademi erbjuder kurs i korsettsömnad

Utställningen är byggd kring en kombination av blommor och textil. Bland annat kommer den norska designern Ove Harder Finseth, som är känd bland annat för att ha skapat brudklänningen åt norska kronprinsessan Mette-Marits, att visa upp hänförande klänningar och vackert snörade korsetter. För blommorna står Gunnar Kaj, en blomsterkreatör som är känd för sitt arbete med dekorationerna på Nobelbanketterna under de senaste 14 åren.

Ytterligare en del av sommarens utställning blir att den italienska konstnären Isabella Collodi som ställer ut sin konst på Huseby Bruk, vilket också blir hennes första utställning i Sverige.

– Det är viktigt att ha ett profilerande tema varje år, säger Sofie Magnusson, VD på Huseby Bruk, i ett pressmeddelande. På så vis når vi fram till nya grupper av besökare och intresset för bruket som besöksmål hålls levande.

Bilden är hämtad från Huseby Bruks pressutskick.