Dekorera festen med blommor för bästa sommarkänslan

19 Juli
2015


Dekorationer är en viktig del av festen. Hur du inreder med färg, form, dekorationer och festliga tillbehör signalerar att festen är ett speciellt tillfälle och hjälper alla gäster att komma i stämning.

Läs mer: Dekorera snyggt och effektfullt till festen

Nu har den svenska VM-floristen Sofie Danielsson gett tips på hur du väver in blomster i dina dekorationer för att få bästa möjliga sommarkänsla. Tipsen (och bilden ovan) kommer från ett pressmeddelande utskickat av Interflora.

  1. Blomsterdekorationer ska vara stora, vilda och yviga just nu. För bästa effekt låter man det gärna vara lite luft mellan blommorna så att varje enskild blomma kommer fram i all sin prakt. Dessutom sparar man pengar, då det inte behövs lika många blommor in en vid och vild bukett.
  2. Blanda flera olika blomsorter, och använd starka färger. Hon rekommenderar att använda sig av väldoftande örter och klassiska krukväxter som snittblommor, något man kanske inte tänker på annars.
  3. Sprid ut blommorna ordentligt. Istället för att koncentrera allt blomster i en stor bukett på bordet så får du mycket bättre effekt av att ställa ut mindre buketter på oväntade ställen. Det ger en särskild effekt att känna sig omgiven av blomster.
  4. Använd blommor tillsammans med andra dekorationer. Man kan till exempel sticka blommor i långa girlanger och lägga dem över bordet.
  5. Kransar passar alltid på sommaren. Du kan så klart smycka dig själv i en härlig blomsterkrans, men de kan lika gärna läggas ut på bordet eller hängas från taket som dekorationer.

Så ut i naturen och plocka dekorationer, eller beställ fina blommor från den lokala floristen, och gör din sommarfest till en blomstrande affär!